Smacznie, z wykorzystaniem tradycyjnych receptur.
Opieramy się na wiekowych przepisach, przekazywanych z pokolenia na pokolenie.
Naturalnie, na bazie zrównoważonej produkcji.
Wykorzystujemy tylko składniki, których pochodzenia jesteśmy pewni.
Świeżo, za pomocą codziennych dostaw.
Produkcja oraz jej transport łącznie nie trwają dłużej niż kilka dni. Wszystko po to, aby mieć pewność, że nasze produkty docierają świeże oraz pełne smaku i aromatu.
Po sąsiedzku, czyli tylko od zaprzyjaźnionych dostawców.
Współpracujemy wyłącznie z ludźmi, którzy są z nam od lat i którym możemy w pełni ufać.
Roztocze to zielone płuca Polski, gdzie słońce świeci najdłuższą ilość dni w roku. Malownicze lasy, wstęgi rzek i łany łąk. Właśnie tutaj, na skraju Roztoczańskiego Parku Krajobrazowego i Rezerwatu Szumy Tanwi postanowiliśmy usytuować nasz zakład produkcyjny. Księżpol to tradycyjna gmina wiejska położona w otulinie obszarów chronionych. Otoczenie przyrody skłoniło nas do wprowadzenia zasad szanujących przyrodę i otoczenie. Od początku powstania zakładu w misję firmy wpisane mieliśmy warunki zrównoważonego rozwoju. Stawiamy na ochronę środowiska naturalnego i wspieranie lokalnych gospodarstw rolnych. Jesteśmy producentem żywności posługującym się Certyfikatem Zgodności Ekologicznej, jest to gwarancja, że używamy tylko produktów nieprzetworzonych i pochodzących z wiadomych źródeł. Jednostką certyfikującą system jakości naszych produktów jest BIOEKSPERT Sp. z o.o.
Możemy poszczycić się autorskimi produktami związanymi z naszym regionem. Parówki roztoczańskie, szynka księżpolska, kabanosy księżpolskie to wędliny nie spotykane nigdzie indziej. Spróbuj smaku Roztocza zamkniętego w naszych wędlinach!
Jakość to jeden z najważniejszych elementów, który ma wpływ na zadowolenie naszych Konsumentów. Stawiając na pierwszym miejscu potrzeby naszych Klientów, wprowadzamy najwyższe normy produkcji. Inwestujemy w rozwój naszych pracowników oraz stawaimy na nowoczesne formy technologii. Wszystko po to by zapewnć najwyższy poziom naszej pracy.
Stale podnosimy jakość produktów i dbamy o bezpieczeństwo. Nasze zakładowe laboratorium stoi na straży troski o wartość produktów. Farmy Roztocza stale dążą do podnoszenia standardów produkcji. Pierwszym etapem kontroli są badania już u dostawców, drugim krokiem jest przeprowadzanie badań mięsa przeznaczonego do przetworzenia. Stale rewidujemy warunki na terenie naszego zakładu i masarni oraz w punktach sprzedaży. Nieodłączne szkolenia załogi pracowniczej, unowocześnianie technologii skutkują tym, że nasze produkty spełniają najwyższe standardy.
Wszystkie te poczynania gwarantują nam oraz Państwu produkty zdrowe, świeże oraz smakowite.
Kupując produkt ekologiczny, nie kupujesz niejasnego pomysłu lub fałszywej obietnicy, kupujesz certyfikowany najwyższej jakości produkt, który jest zgodny z zasadami ochrony środowiska. Jest to metoda rolnictwa i produkcji żywności, która wymaga zaangażowania producentów, ale przede wszystkim rolników.
Żywność wytwarzana w zrównoważonym systemie ekologicznym jest wytwarzana w sposób transparentny, a dobrostan zwierząt ma najwyższy priorytet. Produkcja ekologiczna to metoda produkcji, w której wykorzystuje się naturalne substancje i procesy, zwierzęta w gospodarstwie mają odpowiednio przystosowany wolny wybieg, a składniki GMO są niedozwolone.
Dzięki tym metodom uzyskujemy produkty, które powstają zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju. Jest to alternatywna dla industrialnego rolnictwa przemysłowego. Powinniśmy korzystać z zasobów naturlanych, w taki sposób aby w przyszłości mogły z niej korzystać kolejne pokolenia konsumentów i producentów.
FARMY ROZTOCZA
ul. Przemysłowa 12 23-415 Księżpol
E-MAIL
biuro@farmyroztocza.pl
TELEFON
+48 84 687 75 00
Lubisz proste i wygodne rozwiązania? Starannie dobrana selekcja mięs najwyższej jakości.
Wybierz tę, która najbardziej pasuje do Twojego jadłospisu.
Dostarczamy to co najlepsze!